Skip to main content
50-jarig bestaan

Jubileumavond

31 augustus 2019

In 2019 vierde Drumband De Schanskloppers haar 50-jarig jubileum. Op 31 augustus 2019 vond de jubileumavond plaats. Een gezellig samenzijn met iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt. Onderstaand de gehuldigde jubilarissen en de beelden van deze avond.

Tijdens de jubileumavond werden twaalf jubilarissen door Drumband De Schanskloppers welverdiend in het zonnetje gezet. De jubileumavond begon in de parochiekerk Lievelde met een viering, ondersteund door muziek van de drumband zelf. Na een gezamenlijke vaandelhulde trok de hele stoet met alle aanwezigen naar de feestelijk ingerichte tent achter de Barbier. Daar was een mooi avondprogramma voorbereidt. Alle jubilarissen werden feestelijk gehuldigd en samen met alle andere aanwezigen tussendoor getrakteerd op optredens van de drumband: de majorettes, vendeliers, tamboers en melodiegroep lieten allemaal zien wat ze in hun mars hebben.

Er werden die avond twaalf jubilarissen gehuldigd: David Krabbenborg, Marjan te Walvaart, Luuk Snijders en Tjerk te Vaarwerk voor hun 25-jarig lidmaatschap. Voor 40-jarig lidmaatschap werden Anke te Brake, Monique Nijrolder, Marga te Brake en Ferdi te Brake gehuldigd. En Marten Adema, Henk Weenink, Harrie Baks en Jan Baks werden gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap. Tot slot ontving Jan Baks nog een extra federatieve onderscheiding omdat hij als enige vanaf het begin nog steeds geüniformeerd lid is en dus al 50 jaar tijdens optredens meespeelt. Hij ontving de medaille van verdienste van de Federatie voor uitzonderlijke inzet.